Am fost la târgul Invest 2019 în Stuttgart

Salutare capitaliști! Am fost într-un weekend trecut la Invest 2019 în Stuttgart. Invest este la a 20-a ediție, cea mai mare expoziție axată pe investiții din Germania.

Dacă ar fi să rezum totul intr-un cuvânt ar fi: impresionant. Un târg gigantic cu enorm de multă lume. Sunt prezente toate băncile mari, bursele nemțești, fonduri de investiții, firme de trading, software, brokeri, etc.

Eu am studiat un pic programul înainte și mi-am făcut o listă cu cea ce vreau să văd. Mi-am ales câteva prezentari despre dividende, ETF-uri, am aruncat un ochi pe la toate standurile.

Unul dintre standurile cele mai interesante de acolo este bloggers lounge.  Acolo sunt în carne și oase cei mai cunoscuți bloggeri, vlogări, autori de carte.

Ca investitor privat nu mă impresionează standurile fondurilor de investiții. Pornografie financiara. Sunt pline de pliante frumos colorate, reviste scumpe, reclame. Eu nu investesc în fonduri. Citiți cartea lui Fred Schwed Where Are the Customers’ Yachts? și vă lămuriți.

De asemenea este incredibil cât de multe standuri și câtă lume e interesantă de trading. Plin de amatori de păcănele cu acțiuni. Dar există și speranță, la prezentările serioase se stătea și pe jos sau în picioare.

Nu știu dacă merită să bați drumul până acolo mai ales acum în era asta digitală. Între timp sunt o mare parte a prezentărilor puse online. Pentru a vedea cum arată un astfel de eveniment organizat profesional, pentru a contacta și cunoaste oameni din branșă, merită însă pe deplin.

Lasă un comentariu