La revedere 2019, a sosit și ultima zi bursieră a anului!

La revedere 2019, a sosit și ultima zi bursieră a anului! Se trage linie și se aruncă o geană în depozitul personal. Pentru cei care au investit și au stat pe curul lor în acțiuni anul acesta, nu pot decât să îi felicit. A fost un an memorabil, probabil cel mai profitabil din ultimul deceniu.

2019 a fost un an memorabil. Sursa: pixabay.com

Pentru micul investitor interesat în acțiuni individuale se pune în fiecare an întrebarea dacă vreun indice a făcut mai multe procente, existând mereu tendința să ne măsurăm sculele să vedem care o are mai mare.

De la capul locului, trebuie menționat că nu are rost să îți bați prea mult capul. Chiar dacă ai facut nu știu ce performanță notabilă, nu are rost să te îmbeți cu apă rece. E demonstrat științific că peste 75% din fondurile de investiții, conduse de oameni mult mai deștepți ca noi, nu reușesc să producă in 10 ani mai mult decât un pârlit de ETF. Orice realizare măreață, nu poate fi decât o coincidență sau un fel de noroc al începătorului.

Hai să vedem concret ce a facut Mischu in 2019. Pentru asta am folosit un tool de la rentablo.de , care poate cu exactitate să calculeze performanța depozitului, să calculeze dividendele încasate, să le estimeze pe cele viitoare și multe altele.

Performanța depozitului în € comparativ cu diverși indici. Grafic realizat cu rentablo.de

Pentru mine personal a fost un an de excepție. Calculat în €, am realizat 31,24% cea ce m-a șocat. Am fost cu peste 5% peste DAX, cu 1% mai bine decât S&P 500 și sub 1% mai prost decât MSCI World. Eu zic că e foarte bine și sunt evident extrem de mulțumit.

În cea ce privește dividendele, acestea au făcut 4,1% din performanță. Am încasat în 2019 suma de 638€ în dividende și estimez că voi depășii 1000€ în 2020. Pănă acum e totul în plan.

Ce urmează în 2020? Nimic spectaculos. Investițiile vor continua lunar, la fel ca până acum, cu o mai mare pondere în cele 5 ETF-uri care vor deveni temelia solidă a depozitului. Acțiuni individuale voi achiziționa oricând în cazul în care prețul îmi va surâde.

Cam asta ar fi în linii mari recapitularea anului. Urez tuturor celor care mai aruncă un ochi pe site: un an nou cât mai împlinit cu investiții cât mai profitabile și cât mai multe clipe frumoase alături de cei dragi. La mulți ani!

2 răspunsuri la „La revedere 2019, a sosit și ultima zi bursieră a anului!”

    1. mischu.eu31 decembrie 2019 la 08:25Răspunde

      Mulțam! La mulți ani profitabili și fericiți!

Lasă un comentariu