Am mai cumpărat câteva acțiuni BASF

Salutare! Firma BASF a fost prima mea acțiune și sunt în continuare convins de viitorul companiei. Ca urmare a căderii bursei germane și nu numai, am mai cumpărat câteva acțiuni BASF. Astfel am mai adăugat cu drag la această poziție.

Logo BASF. Sursa: Wikipedia.

Cine este BASF? Cam cel mai mare concern de produse chimice din lume, peste 115.000 de angajați în 80 de țări, peste 390 de fabrici si făbricuțe în toată lumea. Are încasări în 2017 de peste 60 miliarde €. Impresionant.

De la ultima achiziție nu s-a schimbat nimic din povestea și așteptările de viitor ale firmei cu excepția volatilității și toanelor bursei. După un maxim de peste 90 de euro pe acțiune în 2018, a urmat căderea generală de sfarșit de an care s-a accelerat un pic la BASF în ultimele luni.

Momentan o acțiune BASF se vinde la 58,7€. La cursul asta dividendele sunt extrem de atractive depașind la cursul de astazi 5,5% anual. Într-o lume în care nu mai există dobânzi și dacă ești convins de viitorul pe termen lung al companiei, nu râmâne decât să îți bagi banii în acțiuni.

Am mai cumpărat câteva acțiuni BASF
Evoluția dividendelor BASF în ultimii 10 ani. Sursa: BASF

După cum se poate vedea în graficul de mai sus, dividendele firmei aproape s-au dublat în ultimii 10 ani. Un alt aspect demn de menționat este că nivelul de 5,5% anual nu a fost atins în ultimii 10 ani. Desigur aici se ia în calcul cursul acțiunilor la final de an.

Dacă dividendele sunt sigure? Nimic nu e bătut în cuie însă BASF a plătit dividendele și în ultima criză financiară. Pe lângă asta, ca cea mai mare companie chimică din lume cu investitori de pe tot globul, plata dividendelor rămâne esențială. Aș mai adăuga 53% nivelul de plată al dividendelor din profit care este absolut lejer.

Strategia mea de viitor cu BASF? Nimic spectaculos, doar buy and hold și cumpărat în continuare pe fondul slăbiciunii burselor.

Lasă un comentariu