Cum puteți trăi ca un rege cu un venit mediu

Salutare capitaliști! Azi vreau să vă scriu despre cum puteți trăi ca un rege cu un venit mediu. Nu credeți că se poate? Nu vă faceți griji, eu v-am pregatit un ghid simplu și eficient pentru a vă bucura de viață fără să vă îngropați în datorii.

O condiție sine qua non pentru a supravietui în capitalism este să ai deja sau să câștigi niște bani. Pentru asta îți trebuie un cont și active grase sau o afacere solidă ori alternativ ceva educație și o slujbă.

Salariile din Europa variază foarte mult în funcție de țară, nivelul de dezvoltare economică și socială, costul vieții și alte factori. Potrivit datelor Eurostat pentru februarie 2021, salariul minim pe economie în Uniunea Europeană varia de la 332 de euro pe lună în Bulgaria până la 2.202 euro pe lună în Luxemburg. Acest lucru înseamnă că cel mai mare salariu minim era de aproape 7 ori mai mare decât cel mai mic.

Salariul mediu brut lunar este o altă măsură a nivelului de remunerație al angajaților din diferite țări. Potrivit datelor Comisiei Economice a ONU pentru Europa pentru anul 2015, salariul mediu brut lunar varia de la 379 de euro în Albania până la 11.547 de euro în Qatar. În acest caz, diferența dintre cel mai mare și cel mai mic salariu mediu era de peste 30 de ori.

După cum se vede din avion, salariile din Europa prezintă diferențe semnificative între țările membre ale UE și cele non-UE, dar și între regiunile geografice și economice ale continentului. Aceste diferențe se explică prin diverși factori cum ar fi productivitatea muncii, competitivitatea pieței, nivelul educației și calificarea forței de muncă, fiscalitatea și protecția socială etc. Când aveți măcar un venit mediu al oricărei țări decente europene putem să povestim despre economii și investiții. Să zicem că ați depășit momentul respectiv și mergem mai departe.

Primul pas este să renunțați la toate cheltuielile inutile care vă consumă banii și energia. De exemplu, nu aveți nevoie de o mașină de tip tanc cocalărească nou-nouța care să v-o fure hoții sau să v-o zgârie vecinii. O mașinuță decentă ori o bicicletă este mult mai practică în orice oraș îmbâcsit. Nu aveți nevoie nici de o casă gigantică și scumpă de întreținut și care să vă aducă taxe, raparații și impozite mari. Un apartament mic și confortabil este suficient pentru nevoile voastre. Nu aveți nevoie nici de haine de firmă sau accesorii scumpe care să vă facă să arătați ca niște clovni. O garderobă simplă și elegantă este mult mai potrivită pentru stilul vostru.

Al doilea pas este să investiți lunar și automatizat o parte din banii voștri în instrumente care vă aduc profituri și venituri pasive. De exemplu, puteți cumpara ETF-uri sau acțiuni ale unor firme solide și profitabile care se dezvoltă în timp ori plătesc dividende regulat. Fonduri, obligațiuni, imobiliare, etc. Sau ca un Gigel, puteți cumpara cripto-rahat care v-a făcut milionari peste noapte (sau falimentari, depinde de noroc). Glumesc.

Al treilea pas este să vă bucurați de viața voastră fără fără să vă stresați de nimic. Puteți călători în diverse locuri să cunoașteți noi culturi și oameni. Puteți citi cărți interesante și să vă îmbogățiți cunoștințele. Puteți face sport și să vă mențineți sănătoși și în formă. Important e să vă mulțumiți cu ce aveți și să nu visați baliverne imposibile care vă fac veșnic nemulțumiți.


Cam ăsta a fost delirul meu despre cum să trăiți ca un rege cu cu un venit mediu. Sper că v-au plăcut balivernele și că v-ați convins că nu e nevoie de foarte mult pentru a fi fericiți. Dacă nu, puteți întotdeauna să munciți mai mult și să câștigați mai mult. Dar nu uitați: banii nu aduc fericirea, ci doar o iluzie a ei. Rămâneți pe recepție cu urechile ciulite iar pentru întrebări, băgați un mesaj în rubrica contact. Dacă vreți să susțineți site-ul sunteți invitați pe Patreon.

Bäääääääm!!

*Pentru anumite părți articol am folosit exeperimental ChatGTP și Bing. Imaginea e realizată folosind Canva.