Despre

Salutare și bine te-am găsit pe blog! Aici vei găsi câteva cuvinte despre Mischu. În primul rând, te felicit. Dacă ai aterizat aici ești pe drumul cel bun. Ești unul dintre puținii oameni care citește despre educația financiară și probabil unul din cei 1% dintre est-europenii care dețin acțiuni. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea.

Despre Mischu

Mischu s-a născut în Banat prin anii 70 pe vremea când portocale se găseau decât la finalul lui decembrie iar desene animate la televizor erau doar sâmbăta câte 10 minute. Carioci și penare colorate aveau doar colegii de clasă nemți sau cei cu rude în Germania. Probabil că Mischu încă de atunci s-a hotărât să trăiască în diaspora.

Liceul în anii 90 a fost un amestesc de anarhie și reminiscențe comuniste. După terminarea școlii a urmat facultatea, o perioadă cu amintiri memorabile dar într-un haos de neimaginat al finalului anilor 90 cu greve studențești, trafic de frontieră cu alcool, țigări netimbrate sau benzină. Deprecierea banilor era galopantă iar prețurile lucrurilor ce ne înconjurau creșteau exponențial în fiecare an. În Banat orice lucru important, case, terenuri ori mașini se tranzacționau în mărci germane.

După facultate și câteva luni de dăscălie am realizat că veniturile mele se ridică la 200 de mărci pe lună. Momentul culminant a sosit atunci când un prieten de familie a aflat cu ce mă ocup și a exclamat afectat: „vaiii… săracul de el, e profesor!”

Cu ajutorul unor prieteni Mischu pleacă la studii în Germania. Urmează ani grei la munca de jos mai ales la ceas de seară sau noaptea târziu. Dimineața la cursuri adoarme de multe ori în timpul prezentărilor. După multe peripeții termină o a doua facultate în Germania și orizontul începe să se lumineze.

Urmează întemeierea unei familii, cetățenia germană, o slujbă de perspectivă și multe călătorii de neuitat. Mischu vizitează chiar America, un vis mai vechi. La muncă aude prima oară mai în detaliu de acțiuni, ETF-uri și multe alte lucruri. Citește tot ce îi cade în mână despre bursă, ascultă podcast, cărți audio și devorează 100 de cărți despre investiții.

Astfel Mischu a devenit un investitor înflăcărat care investește lunar, fără oprire în acțiuni individuale, ETF-uri sau imobiliare. Portofoliul personal crește încet dar sigur de la lună la lună. Următorul obiectiv este evident, independența financiară. Povestea acestei călătorii este așternută pe blog în primul rând ca proprie motivație.

Cam asta a fost pe scurt despre Mischu și blog. Dacă ai o pasiune pentru bursă, vrei să citești despre investiții de tot felul și te atrage conceptul de independență financiară ești aici în locul potrivit. Site-ul este doar un blog. Nu înlocuiește cărți despre investiții, nu se vrea vreun soi de consultanță financiară sau contabilă ori vreun buric al pământului. Dacă vrei să propui vreun subiect, trimite-mi un mail din formularul de contact, fără rețineri.

Mult succes, investiții solide și raționale!

Mischu