Patru cărți temeinice pentru investitorii în aur

Salutare capitaliști și celor în devenire! După cum spuneam într-un post pe Instagram am dibuit patru cărți temeinice pentru investitorii în aur și am să le prezint aici pe scurt. Subiectul e interesant și la modă acum că s-au mai potolit Gigeii cu specula și balivernele cu 15$ pe Revolut și alte căcaturi crypto-fantastice.

Patru cărți temeinice pentru investitorii în aur

Cărțile sunt interesante pentru oricine vrea să citească despre subiectul metalelor prețioase, în special aur. Recomand a se citi cu o ușoară doză de scepticism în privința sfârșitului lumii financiare care e o tematică umflată și gogonată puternic de orice „gold bug”. Toate se citesc relativ ușor. În lumea modernă și digitală în care ne aflăm, cărțile se găsesc și  în format audio, de exemplu la Audible.

Michael Maloney – Guide To Investing in Gold & Silver Protect Your Financial Future

Mike Maloney este expert în metale prețioase, fondator al GoldSilver.com binecunoscut în scenă. În această carte el oferă un ghid pas cu pas pentru a investi în aur și argint. Maloney explică diferitele modalități de a investi în metale prețioase, inclusiv lingouri, monede și ETF-uri. De asemenea discută despre riscurile și recompensele potențiale asociate fiecărei opțiuni de investiții și oferă idei și strategii pentru gestionarea riscurilor. În plus cartea include exemple din lumea reală și studii de caz care demonstrează cum se poate construi un portofoliu de investiții de succes.

Conceptul care stă la baza acestei cărți este că, dacă civilizația occidentală ar eșua, ar fi o coborâre ordonată, lentă și lungă. Acei oameni care au fost suficient de prevăzători încât să colecteze metale prețioase ar putea apoi să culeagă beneficiile investițiilor lor în mijlocul întregului haos oferind și exemple istorice în acest sens.

James Rickards – The New Case for Gold 

Una dintre cele mai bune cărți despre investițiile în aur pe care le veți citi vreodată. Mulți autori care oferă sfaturi financiare au tendința de a petrece câteva capitole lăudându-se cu realizările lor. Rickards a lăsat deoparte toate aceste baliverne de prisos și se scufundă direct în informațiile importante. Autorul face o treabă foarte bună în a ajunge rapid la punctele importante, astfel încât se se citește ușor.

Rickards oferă cititorilor o viziune optimistă asupra viitorului aurului. Veți afla toate elementele de bază pe care trebuie să le cunoașteți pentru a începe să investiți și vi se vor oferi și câteva idei de investiții pe termen lung. 

În The New case for Gold, Rickards risipește miturile care înconjoară investițiile în aur, vă arată de ce banii sunt aur (și nimic altceva) și vă împărtășește viziunea sa despre cum a fost folosit aurul în sistemul monetar internațional în trecut și cum ar putea fi folosit din nou în viitor. De asemenea este un adept serios în favoarea deținerii de aur fizic, de exemplu lingouri sau monede, mai degrabă decât ETF-uri. O carte interesantă despre investițiile în aur.

Peter L. Bernstein – The Power of Gold

Este o carte care explorează istoria și impactul aurului asupra civilizației umane. Ea arată cum aurul a fost o sursă de fascinație, obsesie, bogăție, putere și conflict timp de mii de ani. Cartea acoperă miturile, legendele și evenimentele legate de aur, din cele mai vechi timpuri și până în prezent. De asemenea, cartea analizează rolul aurului în economia, politica și cultura mondială și modul în care acesta a modelat caracterul uman. Cartea este o relatare captivantă și pătrunzătoare despre aur scrisă elevat și mai degrabă pentru cei pasionați de istorie.

E. B. Tucker – Why Gold? Why Now?: The War Against Your Wealth and How to Win It

Cartea e scrisa într-o engleză americană ușor de înțeles. Este interesantă pentru toți cei care vor să înțeleagă cum se împletesc piețele financiare, banii de hârtie și datoriile, politica monetară, statul social, finanțarea războiului, promisiunile politice și inflația. 

Tucker este un povestitor talentat care nu își ascunde convingerile: politica afectează populația prin finanțarea războaielor, a asistențe sociale extreme și a promisiunilor electorale cu bani care nu există. Banii sunt creați tot mai exagerat din „aer” de către guvern și bănci în colaborare cu băncile centrale. Ratele reale ale dobânzii sunt menținute negativ și în acest fel, orice Gigel sau Mischu este expropriat în permanență. O modalitate de a ne apăra împotriva acestei fraude legale este de a deține aur. Chiar dacă nu intenționați să cumpărați aur, această carte este foarte interesantă din punct de vedere economic. O recomandare clară de lectură.


Cam ăsta a fost delirul meu despre patru cărți temeinice pentru investitorii în aur. Sper că v-au plăcut balivernele și veți rămâne pe recepție cu urechile ciulite. Pentru întrebări, băgați un mesaj în rubrica contact. Dacă vreți să susțineți site-ul sunteți invitați pe Patreon.

Bäääääääm!